fbpx

Händer på Sepo

Senaste nytt om skatt och ekonomi

Informationsfrukost 

I spåren av coronapandemin är informationsfrukostarna pausade, men kommer att återupptas längre fram.

Vi på SEPO vill inte bara vara redovisningsbyrån som sköter din bokföring, vi vill dig en chans att se bortom siffrorna. Genom att erbjuda rådgivning och de verktyg du behöver vill vi vara ditt bollplank och ge dig de bästa förutsättningarna för ditt företagande.  

 

Framtida ämnena som kommer att behandlas:  

 

Pensionssparande - Hur ser du på din framtid?  

Glöm inte bort att ge dig själv trygghet inför framtiden. Som företagare saknar du den trygghet många anställda har. Därför är det extra viktigt för dig att ha en bra pensionsplan och trygghetslösning både för dig och din familj. Sean Poland går igenom de alternativ som finns och vad man bör tänka på för att kunna njuta av sin tid som pensionär på bästa sätt! 

 

Är det något annat ämne du skulle vilja veta mer om? 

Vi tar tacksamt emot förslag på ämnen som vi kan ta upp längre fram!  

RSS Företagsnytt

 • Starkare skydd för bostadsrättsägare augusti 10, 2022
  Riksdagen har beslutat att stärka det rättsliga skyddet för bostadsrättsägare. Bland annat ska skyddet stärkas för konsumenter vid köp av nyproducerade bostadsrätter och motverka kapning av bostadsrättsföreningar.
 • Prisbasbeloppet för 2023 höjs kraftigt augusti 10, 2022
 • Vårpropositionen 2022 juni 28, 2022
  Efter alla turer har riksdagen nu beslutat att rösta igenom regeringens ekonomiska vårproposition, förutom det ursprungliga förslaget med en skattefri förmån till pensionärer. Istället ska den nya omdiskuterade pensionsuppgörelsen genomföras.
 • Nya lagar 1 juli juni 28, 2022
  Vid halvårsskiftet 2022 träder ett antal lagändringar i kraft. Här är en förteckning över några av de viktigaste för dig och företaget.
 • Solceller placerade på näringsfastighet juni 16, 2022
  Jag har placerat solceller på en ekonomibyggnad. Elen som produceras förbrukas till största delen privat, förbrukningen i näringen är väldigt liten. Jag kommer även att sälja överskottsel. Hur hanterar jag detta i min näringsverksamhet?
 • TBE-vaccin till anställda juni 16, 2022
  Kan en arbetsgivare erbjuda personalen att skattefritt vaccinera sig mot TBE? Företaget bedriver en handelsträdgård där det förekommer en hel del arbete utomhus och det kan finnas risk för fästingbett.
 • Får räkenskapsmaterial förvaras i ett annat land? juni 16, 2022
  Ett svenskt aktiebolag med danska ägare har funderingar kring arkiveringen av bokföringsmaterialet i deras bolag. Måste bokföringsmaterialet förvaras i Sverige i 7 år eller kan det istället förvaras i Danmark?
 • Ytterligare sänkning av arbetsgivaravgifter för ungdomar? juni 16, 2022
  Stämmer det att arbetsgivaravgiften för ungdomar kommer att sänkas ytterligare under sommaren? Vilka åldrar gäller det och under vilken period? 
 • Avdrag för resor till och från arbetet – nya regler juni 15, 2022
  Riksdagen har beslutat om nya regler gällande resor till och från arbetet. Avdraget ska inte längre vara ett avdrag utan en skattereduktion som är regionalt differentierad, avståndsbaserad och färdmedelsneutral.
 • LAS – arbetsrätten i förändring juni 14, 2022
  Riksdagen har tagit ett beslut som innebär ändrade regler i LAS när det kommer till t ex uppsägningar, både vid arbetsbrist och vid personliga skäl. En ny anställningsform införs, en gammal försvinner mm. I LAS–paketet ligger också nya regler för omställnings och kompetensstöd samt – inte minst – omställningsstudiestöd.