fbpx

Händer på Sepo

Senaste nytt om skatt och ekonomi

Informationsfrukost 

I spåren av coronapandemin är informationsfrukostarna pausade, men kommer att återupptas längre fram.

Vi på SEPO vill inte bara vara redovisningsbyrån som sköter din bokföring, vi vill dig en chans att se bortom siffrorna. Genom att erbjuda rådgivning och de verktyg du behöver vill vi vara ditt bollplank och ge dig de bästa förutsättningarna för ditt företagande.  

 

Framtida ämnena som kommer att behandlas:  

 

Pensionssparande - Hur ser du på din framtid?  

Glöm inte bort att ge dig själv trygghet inför framtiden. Som företagare saknar du den trygghet många anställda har. Därför är det extra viktigt för dig att ha en bra pensionsplan och trygghetslösning både för dig och din familj. Sean Poland går igenom de alternativ som finns och vad man bör tänka på för att kunna njuta av sin tid som pensionär på bästa sätt! 

 

Är det något annat ämne du skulle vilja veta mer om? 

Vi tar tacksamt emot förslag på ämnen som vi kan ta upp längre fram!  

RSS Företagsnytt

 • Miljöbilar – ändrat förmånsvärde maj 23, 2022
  Nu har riksdagen bifallit förslaget som innebär att beräkningen av förmånsvärdet på miljöbilar ändras. Den tydligaste effekten av beslutet blir att riktigt dyra elbilar får ett högre förmånsvärde (lägre nedsättning).
 • Friskvårdsbidrag till styrelsen? maj 23, 2022
  Omfattas även styrelsen av skattefria personalvårdsförmåner? Jag har en kund som äger ett aktiebolag där maken sitter som styrelseledamot. Kan bolaget ge ett friskvårdsbidrag på 5 000 kr skattefritt till styrelseledamoten?
 • Utvidgade möjligheter till frivillig moms maj 12, 2022
 • Omsättningsgränsen för moms höjs till 80 000 kr maj 12, 2022
  Riksdagen har nu beslutat att den frivilliga omsättningsgränsen för moms höjs till 80 000 kr från 1 juli 2022.
 • Ytterligare sänkt moms på reparationer maj 12, 2022
  Riksdagen har beslutat att momsen på reparationer av cyklar, skor, lädervaror, kläder och hushållslinne ska sänkas ytterligare, från 12 till 6 procent. Momssänkningen träder i kraft 1 juli 2022.
 • Gåva av näringsfastighet maj 12, 2022
  Hur hanteras en gåva av näringsfastighet? Hur blir det för överlåtaren och för mottagaren? Mottagaren betalade en slant till överlåtaren, men betydligt mindre än taxeringsvärdet och då räknas det väl som gåva?
 • Skattereduktion för avgift till a-kassan maj 12, 2022
  Riksdagen har nu beslutat att a-kasseavgiften ska ge en skattereduktion. Beslutet innebär ca 400 kr i skattesänkning för de flesta av medlemmarna i en a-kassa.
 • Cykelförmån – enskild firma maj 12, 2022
  Kan en enskild näringsidkare tillämpa reglerna om skattefri cykelförmån när han köper en cykel i den enskilda firman?
 • Fri laddning av elcykel hos arbetsgivaren maj 12, 2022
  Arbetsgivaren erbjuder sina anställda som cyklar till jobbet att ladda sina privata elcyklar på arbetsplatsen. Hur ska förmånen av fri el hanteras, blir det en skattepliktig eller en skattefri förmån?
 • Dra skatt eller inte när vi ska anställa skolungdomar i sommar? maj 12, 2022
  Vi kommer att anställa skolungdomar mellan 15 – 18 år under sommaren. Hur mycket skatt ska vi dra på deras ersättningar?