Händer på Sepo

Senaste nytt om skatt och ekonomi

Regeringens åtgärder pga coronaviruset.

På grund av det pågående virusutbrottet har regeringen nu presenterat ett krispaket med åtgärder för att mildra de ekonomiska effekterna av virusutbrottet. Mer information om detta finner du genom dessa länkar:

Skatteverkets samlade information för företagare, med anledning av corona-viruset. Läs mer här ->

Verksamt.se har samlat information om tillfälliga ändringar i lagar och regler som är viktigt för dig som företagare att känna till. Läs mer här ->

Tillväxtverket har förtydligat vad som gäller vid korttidsarbete (korttidspermittering) och bl.a. rett ut att det ska gälla ägare av aktiebolag. Läs mer här ->

Corona-info för företagare ->

Så påverkas du med anställda ->

Informationsfrukost 

Vi på SEPO vill inte bara vara redovisningsbyrån som sköter din bokföring, vi vill dig en chans att se bortom siffrorna. Genom att erbjuda rådgivning och de verktyg du behöver vill vi vara ditt bollplank och ge dig de bästa förutsättningarna för ditt företagande.  

 

Framtida ämnena som kommer att behandlas under hösten 2020:  

 

Pensionssparande - Hur ser du på din framtid?  

Glöm inte bort att ge dig själv trygghet inför framtiden. Som företagare saknar du den trygghet många anställda har. Därför är det extra viktigt för dig att ha en bra pensionsplan och trygghetslösning både för dig och din familj. Sean Poland går igenom de alternativ som finns och vad man bör tänka på för att kunna njuta av sin tid som pensionär på bästa sätt! 

 

Är det något annat ämne du skulle vilja veta mer om? 

Vi tar tacksamt emot förslag på ämnen som vi kan ta upp längre fram!  

RSS Företagsnytt

 • Stöd för korttidsarbete på 80% juni 1, 2020
  Riksdagen har beslutat att reglerna om korttidsarbete ska bli mer generösa. Stöd vid korttidsarbete ska lämnas även vid 80% arbetstidsminskning under maj–juli. Arbetsgivaren ska bara behöva stå för en liten del av kostnaden för minskningen.
 • Sänkt kostnad för anstånd juni 1, 2020
  Riksdagen har beslutat att sänka kostnaden för anstånd med preliminärskatteavdrag, socialavgifter och moms till mer än hälften.
 • Skattefri parkering och gåvor till anställda juni 1, 2020
  Riksdagen har beslutat att anställda ska kunna erbjudas fri parkering vid arbetsplatsen och att arbetsgivare får ge anställda en extra skattefri gåva på upp till 1 000 kr.
 • Moms på internetkonsert juni 1, 2020
 • Tidsfristerna för ansvar bör ses över juni 1, 2020
 • Enklare att hålla bolags- och föreningsstämmor juni 1, 2020
  Riksdagen har beslutat om fler tillfälliga åtgärder för att underlätta för bolag och föreningar att genomföra sina stämmor under rådande pandemi. En stämma ska t ex kunna hållas enbart genom elektronisk uppkoppling med möjlighet till poströstning.
 • Korttidsarbete vid verksamhetsövergång juni 1, 2020
  Kan ett nystartat företag omfattas av reglerna om korttidspermittering om det i början av mars tog över en verksamhet och dess personal?
 • Ändrat utdelningsbeslut på stämma juni 1, 2020
  Hur gör man om bolagsstämman inte beslutar om den utdelning styrelsen har föreslagit (och som framgår av årsredovisningen)? Måste årsredovisningen ändras då?
 • Omställningsstöd maj 25, 2020
  Regeringen och samarbetspartierna har nu presenterat ett förslag till omsättningstöd riktat till de företag som drabbats värst av pandemin – ett omställningsstöd baserat på omsättningstapp.
 • Jämförelsemånad vid korttidsarbete maj 18, 2020
  Vad menas med jämförelsemånad för korttidsarbete? Får man en ny jämförelsemånad vid varje ansökan om man ansöker om stöd för korttidsarbete vid flera tillfällen? Vi fick beslut om godkännande för stöd i april (för perioden 1/4–30/4) och fick då räkna med personer som var anställda i januari (jämförelsemånaden). Vi har även några anställda som började […]