Händer på Sepo

Senaste nytt om skatt och ekonomi

Regeringens åtgärder pga coronaviruset.

På grund av det pågående virusutbrottet har regeringen nu presenterat ett krispaket med åtgärder för att mildra de ekonomiska effekterna av virusutbrottet. Mer information om detta finner du genom dessa länkar:

Skatteverkets samlade information för företagare, med anledning av corona-viruset. Läs mer här ->

Verksamt.se har samlat information om tillfälliga ändringar i lagar och regler som är viktigt för dig som företagare att känna till. Läs mer här ->

Tillväxtverket har förtydligat vad som gäller vid korttidsarbete (korttidspermittering) och bl.a. rett ut att det ska gälla ägare av aktiebolag. Läs mer här ->

Corona-info för företagare ->

Så påverkas du med anställda ->

Informationsfrukost 

Vi på SEPO vill inte bara vara redovisningsbyrån som sköter din bokföring, vi vill dig en chans att se bortom siffrorna. Genom att erbjuda rådgivning och de verktyg du behöver vill vi vara ditt bollplank och ge dig de bästa förutsättningarna för ditt företagande.  

 

2020-04-03 

Vilka skyldigheter och rättigheter har arbetsgivaren och de anställda?

Med tanke på rådande situation i samhället på grund av spridningen av coronaviruset har vi valt att förlägga månadens info-frukost 20-04-03 som ett webb-seminarium. 

Detta för att så många som möjligt ska ha kunna vara, med samt att vi vill göra vad vi kan för att förhindra spridningen av viruset.

 

Ämne: Vilka skyldigheter och rättigheter har arbetsgivaren och de anställda?

Vi kommer att hålla webb-seminariet i Zoom, vilket är ett mycket enkel app där du endast behöver klicka på en länk för att koppla upp dig! Länken erhålles efter anmälan.

Många ser fram emot kommande semester och vill eller har planerat vad dom vill göra och när.
Vad kan vi göra och hur?
Vilka skyldigheter och rättigheter har arbetsgivaren och de anställda?
Vi kommer att ge oss in i den underbara världen, semester...

Välkommen till vår infofrukost den

När? 08:00 – 09:00  

Var? Webb-seminarie via zoom

Hur? Vi träffas, lyssnar till dagens ämne och utbyter erfarenheter över nätet. 

Kostnad? Gratis, men anmälan är bindande 

Anmälan sker till marie@seporedovisning.se senast en vecka före träffen  

Begränsat antal platser så Först till kvarn! 

Anmälan sker till;
marie@seporedovisning.se senast en vecka före träffen.

 

Framtida ämnena som kommer att behandlas under våren:  

2020-05-08 

Försäkring – om olyckan är framme! 

Är ditt företag rätt försäkrat? Att ha en bra företagsförsäkring är A och O som företagare. Men dessa försäkringar skiljer sig mycket åt. Vi har bjudit in en försäkringsexpert som går igenom vad man bör tänka på när man väljer försäkring och vad som bör ingå beroende på bransch och företagets situation.  

 

2020-06-05 

Pensionssparande - Hur ser du på din framtid?  

Glöm inte bort att ge dig själv trygghet inför framtiden. Som företagare saknar du den trygghet många anställda har. Därför är det extra viktigt för dig att ha en bra pensionsplan och trygghetslösning både för dig och din familj. Sean Poland går igenom de alternativ som finns och vad man bör tänka på för att kunna njuta av sin tid som pensionär på bästa sätt! 

 

Är det något annat ämne du skulle vilja veta mer om? 

Vi tar tacksamt emot förslag på ämnen som vi kan ta upp längre fram!  

RSS Företagsnytt

 • Ersättning för karens och sjukpenning april 1, 2020
  Som vi tidigare har rapporterat kommer anställda att få ersättning för karensavdraget och arbetsgivare ska få ersättning för sjuklönekostnader. Nu har ett förslag till en ny förordningen kommit, vilket besvarar en hel del oklarheter och frågor.
 • Slopat krav på läkarintyg mars 30, 2020
 • Anstånd med inbetalning av skatt och moms mars 27, 2020
  På grund av att många företag drabbas hårt ekonomiskt av Coronaviruset har riksdagen nu beslutat om en tidsbegränsad möjlighet till anstånd med betalning av preliminärskatt, arbetsgivaravgift och moms.
 • Corona – ytterligare krispaket mars 27, 2020
  Regeringen har nu föreslagit ytterligare ett krispaket. Denna gång är det fokus på småföretagen. Regeringen konstaterar att Coronaviruset medfört störningar i leverantörskedjor, stora effekter på både efterfrågan och utbud, uppskjutna investeringar mm.
 • Konkurs och företagsrekonstruktion i spåren av Corona mars 24, 2020
  Ett företag som är på obestånd kan i värsta fall försättas i konkurs. Företaget kan också efter beslut i tingsrätten få möjligheten att genomföra en rekonstruktion istället för att försättas i konkurs. I den här artikeln beskriver vi först konkursförfarandet och sedan hur en företagsrekonstruktion går till.
 • Beordrad karantän pga Corona mars 23, 2020
  En av våra anställda har varit i norra Italien och får enligt vår policy (och Folkhälsomyndighetens rekommendationer) inte komma till jobbet förrän om 14 dagar. Har den anställde rätt att få lön även om denne inte kan jobba hemifrån?
 • Bolagsstämma på distans mars 23, 2020
  En av aktieägarna i min kunds bolag är drabbad av Coronaviruset. Hur gör vi med kommande bolagstämma när inte alla kan vara på plats?
 • Höjt uppskovstak vid bostadsförsäljningar mars 23, 2020
  Uppskovstaket, 1 450 000 kr, vid bostadsförsäljningar är sedan tidigare slopat från 1 juni 2016 till 30 juni 2020. Regeringen har nu lämnat det skarpa förslaget som innebär att taket efter 30 juni 2020 höjs till 3 miljoner kr.
 • Fler får byråanstånd till 15 juni mars 23, 2020
 • Coronaviruset och personuppgifter – att tänka på! mars 23, 2020